Jag vill lära människor sanningen!

Publicerat: 26 mars, 2010 i Fördommar/skällsord, Tankar och funderingar
Etiketter:

För mig så var det så fundamentalt att alla människor skulle förstå. När så inte var fallet, varenda gång, bröt jag ihop. Jag var en nybliven funkis mamma och jag visste inte hur jag skulle leva upp till den rollen. Jag var oerfaren. Jag vände ryggen till allt som hade med fördomar att göra. Jag ville inte veta av dom och när de väl kom som en smäll i ansiktet så blev jag totalt förlamad. Jag var feg! Jag visste helt enkelt inte hur jag skulle hantera allt!

Vem har rättighet att använda min sons diagnos som ett skällsord? Svaret är så simpelt och så lätt: Ingen!

Nu flera års erfarenheter rikare så har jag växt som människa. Jag känner att jag reagerar mognare på flera punkter och känner mig innerligt stolt över mig själv för de. Jag har fortfarande lite svårt för att det inte är fundamentalt för människor att veta Neos historik för mig är den så självklar, jag jobbar på det varje dag. Har svårt att förstå varför människor tar avstånd till Neo bara för att han har ett handikapp. Har märkt att människor inte vågar behandla Neo på samma sätt som andra barn och det gör mig innerligt ledsen.

Fördomarna tar jag på ett helt annat sätt nu. Vänder inte ryggen till dem längre. Jag försöker med all min kraft bekämpa dom. Första gången jag vågade säga ifrån så kände jag modet växa nått kopiöst och jag likaså. Känner jag att jag kan förändra en människas synsätt på detta så har jag lyckats. Jag vet att det är okunnighet som är den största boven i dramat.  Jag vill lära människor sanningen. Den riktiga sanningen! Så till er alla där ute:

Våga säga ifrån!

Annonser
kommentarer
 1. Amy skriver:

  Du är stark :)… Inte lätt att få alla att förstå.

 2. Sandrah skriver:

  Du har verkligen ändrat ditt skrivsätt från den andra bloggen till den här måste jag säga, men bra sagt ändå 😀 You go girl!

 3. Maria skriver:

  Du är så klok!

  Ha en bra dag.

 4. malin skriver:

  Du är en stark underbar mamma till Neo<3 Så synd att männinskor ska vara så rädda för det som är ''anorlunda'' alla är inte lika men man är lika värdefull för det!

 5. malin skriver:

  Fönstrena är dåligt tätade så det växer runt 😦 å i badrummet växer det under badkaret 😦 har sagt åt hyresvärden men inget händer…men nu får vi äntligen flytta 😀

 6. malin skriver:

  det är för jävligt å hyresvärden bryr sig inte 😦 har funderat på att gå ut i tidningen så dom får skämmas ordentligt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s