På jakt efter en ny säng!

Publicerat: 26 april, 2010 i Hjälpmedel, Vardagliga ting
Etiketter:

Dagarna de passerar i raskt takt. Tycker det är måndag och sen helg. Resten av dagarna emellan existerar knappt.

Snart ska jakten inledas på en ny säng åt Neo. Vi tog upp detta med Neos arbetsterapeut men hon sa att det fanns inte så många sängar som man kan skriva ut och det är sängar för barn med mer behov än vad Neo har. Så nu måste vi gnugga geni knölarna rejält. Eftersom Neo inte förstår höjdskillnader så måste vi ha en där han inte kan ta sig ur. Finns funderingar på en rese säng för de brukar ofta vara lite större än vanliga spjälsängar+ att han inte kan fastna emellan några spjälor.

Ny säng kanske ger bättre nätter. Fram tills Neo var 2 år så sov han hela nätter jämt. Sen fick han förkylningsastman som gjorde många nätter långa och nu har han börjat med att vakna upp och skriker och skriker. En del nätter räcker det med lite musik så somnar han om och det är de bra nätterna. De tuffa involverar flera timmars vakenhet som är fyllda med skrik. Forsätter detta så blir det nog till att träffa läkare för att utvärdera om prinsen har nån sömnstörning. Men vi hoppas innerligt på att ny säng kan ställa sömnproblemen till rätta med tanke på att rymligheten i sängen är i princip borta. Nu när han han vända sig själv helt om och från sidorna så begränsar sängen honom enormt mycket!

I den här härliga stilen hittade jag prinsen i lördag med världen bästa morgonhumör.

Annonser
kommentarer
 1. Ja där ser han ut att trivas i alla fall.
  Usch vad jobbigt att han inte sover, tro mig, vet hur det är 😉 Man blir helt död.
  Kan ni inte köpa en ”vanlig” barnsäng, och få någon att bygga spjälor till, typ som en mini lekhage fast tajt runt sängen?

 2. malin skriver:

  haha så go han är 🙂

 3. Mie skriver:

  Hej igen. Tänkte på det här med säng. Jag har en till Neo som är från IKEA. Den heter ”Minnen” tror jag. Kolla på den får du se. Den är låg och har endast en liten öppning på mitten. Går liksom inte att falla ur så där oförhappandes. Iallafall har inte Neo lyckats med det. Ta en flukt får du se. Annars får ni köpa en vanlig sängram som sticker upp nere och uppe och sedan själva montera dit en ”ligg-kvar-bräda” som går att sätta dit och ta loss när ni inte vill ha den. Fast då får han en säng som är vuxenlång. Alternativet är väl att lägga en resårmadrass direkt på golvet. Då faller han aldrig högre än 18 cm typ eller vad de nu är. Fladdrar han runt mycket i sängen? Du verkar ju superklurig så ni kommer nog på nåt.

  En annan fråga – visst gick ni och badade med Neo? Vart var det? Har för mig att ni bor i Karlstadstrakten, eller är jag helt ute och cyklar. I såfall – glöm frågan!

 4. Johanna skriver:

  Vi har tänkt att endast ha en resårmadrass+ bäddmadrass till Leo på golvet när vi måste byta ut spjälsängen. Vi måste ju ha spjälsängen till bebis nummer 2.
  Nu kanske du inte vill att han ska kunna ta sig ur sängen alls själv. Annars är ju madrass på golvet perfekt eftersom det inte är någon höjd att falla + att man kan skaffa en stor så att mysfaktorn är hög!:)

 5. Sandrah skriver:

  Finns ju massor med sängar som har sån bräda på sidan 🙂

 6. Maria skriver:

  Så söt han är 🙂

 7. madde skriver:

  finns ju resesängar med en liten lucka på kortsidan så man kan öppna, då kan de ju krypa ur den själva.
  lite smart gjort iaf, då känner de sig ju inte så instängda o de kan heller inte ramla ur den.

  kram

 8. Åh vilket charmtroll, han är verkligen söt 🙂

 9. Ajdinsmamma skriver:

  Så fin din prins är.

  Jag gillar din blogg skarpt! Vad sägs om att följa varandra via bl?

  ha en skön onsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s