Ortos

Publicerat: 3 maj, 2010 i Hjälpmedel, Läkarbesök/undersökningar
Etiketter:, ,

Idag var det dags för prinsen att få en ortos till hans vänster hand. Ortos är en plastskena eller hur man ska förklara det hela som Neo ska ha på natten för att sträcka ut tummen, handen och vinkla upp handleden. Vid själva tillverkandet och utprovning så var Neo inte så samarbetsvillig. Han tycker inte om att man ska krångla med hans vänster hand/arm för mycket. Hoppas att han kommer acceptera den bra om nätterna som annars är ganska så tuffa.

Har även fått en pott stol med oss hem. Så nu ska vi försöka sätta honom på den i alla fall  några gånger om dagen och se hur det funkar. Jag tror inte han är riktigt redo för pott träning än. Men det går alltid att testa och se hur han kommer att reagera och att teckna ”kissa” och ”bajsa”.

I morgon är det kurator samtal igen. Vi har ett en gång i månaden och som jag skrivit tidigare så känner man sig lätt som en fjäder efter varje gång.

I helgen närmare bestämt i Lördags så var det Tony och Marie tid. Neo spenderade natten i Björneborg hos sin farmor och farfar. Allt hade gått bra förutom natten som hade varit extrem som alltid där. Tror prinsen hade varit vaken mellan 00-06 och vägrat somna. Tycker det är jobbigt att lämna bort honom när man alltid vet att nätterna kommer bli för jävliga rent ut sagt. Får dåligt samvete.

Vi hade fest här hemma och kan säga att den var oerhört lyckad förutom att Sandrah fick ont i magen och var tvungen att åka hem. Underbar kväll men underbara människor och glädjen var på topp helt enkelt. Längtar redan efter nästa gång man får möjlighet att uppleva den känslan…

Annonser
kommentarer
 1. Mia skriver:

  Hej Marie,
  Vi känner inte varann men jag brukar läsa din blogg ibland.
  Jag förstår att du tycker att det är jobbigt att lämna bort lillkillen när du vet att nätterna blir jobbiga. Men vet du, så har DU och din sambo det varje natt och de som barnvaktar prinsen en endaste natt på jättelänge! De kan ju sova alla andra nätter som ni är vakna.
  Så med detta vill jag säga att njut av era barnfria kvällar!!!
  Kram Mia

 2. Sandra skriver:

  Tack, men jag tror nog de ska gå bra. Däremot får vi ta o ses snart, dagarna går verkligen fort och nu denna veckan när Marcus fyller år också 🙂 Är Neo fortfarande förkyld? Är det förkylning som smittas? Hoppas det fungerar bra med ortosen. Kramar

 3. Hoppas ni hade trevligt.
  Säger som tidigare, dom kan sova alla andra nätter.

 4. Vi har barnens mormor och morfar i Björneborg 🙂 Får jag fråga vart hans farmor och farfar bor i Björneborg?
  Jag förstår att det är jobbigt att lämna bort honom, det tycker jag också. Jag har dåligt samvete hela tiden…
  Men man är alltid värd lite ”vuxen-tid” utan barn ibland 🙂

 5. Sandrah skriver:

  Som jag sagt till dig så håller jag helt och fullt med Mia 🙂

 6. Zandra skriver:

  Helt fantastiskt att läsa att ni unnat er lite egentid utan lillprinsen, det förtjänar ni verkligen!!!!!!!! Skönt att läsa att ni hade det roligt…spanade förestin in lite av bilderna på facebook hahaha =)

 7. Malin skriver:

  Hej
  Hittade till din blogg via familjeliv och ville bara hälsa. Har själv en liten 3 månaders kille med misstänkt CP-skada.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s