LKG dag.

Publicerat: 3 juni, 2010 i Läkarbesök/undersökningar, Läpp-käk-gom spalt
Etiketter:,

Idag har vi avverkat 2 möten på samma dag i staden Örebro. Skönt att de kunde ordna det så smidigt för oss. En dag som har kretsat runt Neos LKG (läpp käk gom spalt).

Första personen hette stig och var en speciallist tandläkare. Kikade väldigt hastigt på Neos käkspalt och konstaterade att Neo har en tand mindre där spalten är placerad, så i stället  för 20 som barn har i vanliga fall så har Neo 19. Svårt att veta om den sitter i käken eller om han helt enkelt inte har nått tandanlag just där. Det för röntgen utvisa nästa gång vi ska dit. Vart lite info men inget som vi inte redan visste.

Den andra personen var Neos plastikkirurg Malin. Underbara Malin vi gillar verkligen henne så otroligt mycket. Hon tar sig verkligen tid och första intrycket man alltid får av henne är värme. Sen har vi följt henne när hon medverkade på tv3:s serie ”sjukhuset”. Där hon berättade sina värderingar och åsikter, jag var fast redan där. Fantastisk människa.

Det var lite osäkert angående Neos gom sist så det var därför vi fick komma på koll. Neo har en ovanlig form av LKG. Där gommen är spaltformad och väldigt väldigt hög men den är hel så där kommer ingen operation ske vilket känns oerhört skönt.Den höga gommen kan göra honom känsligare eftersom han är väldigt lätt kräks men detta är något som går att träna bort och andra sidan kan hans överkänslighet bero på så mycket mer så det är svårt att sätta ord på precis vad det är som orsakar detta. Nästan uppföljning är om 2 år, när Neo är 5. Hon frågade även om allt omkring Neo som inte har med LKG att göra.

En läkare med hjärta! Sånt förespråkar vi starkt för och har även den stora glädjen att vår son har henne som plastikkirurg. Tryggheten är total!

Annonser
kommentarer
 1. Vad härligt att höra att det finns läkare som verkligen sitter på rätt arbete!

 2. Heidi skriver:

  Vad bra att ni känner er trygga o omhändertagna..det är guld värt! Sen blir man otroligt glad när man träffar läkare som verkligen är på sin rätta plats! Hoppas att Neo oxå har haft en fin dag ”trots” undersökningarna
  🙂 Kram kram

 3. Sara skriver:

  vad härligt att höra att ni känner er trygga med läkaren och en läkare som visar att hon bryr sig också.

 4. Johanna skriver:

  Åh va underbart med en läkare som bryr sig om HELA sin patient. Va skönt att Neo slipper operera gommen.

  Det är så underbart att få följa Neos framtsteg. Du delar med dig så öppenhjärtligt och det värmer verkligen.

  Tack för alla lyckönskningar!:)
  Kramar

 5. Sandrah skriver:

  Skönt att de ordnade det smidigt för er och att ni har sån underbar läkare 🙂

 6. Vad skönt att ni fått en så bra läkare! jag håller med dig, att en läkare ska ge en trygghet. Man är så pass sårbar ändå när man kommer till sjukhuset, och då vill man vara i trygga händer.
  Behöver inte Neo opereras för sin LKG alls?

 7. Skalmans mamma skriver:

  Underbart med en bra läkare! Har sett henne på TV3 och hon gav ett väldigt sympatiskt intryck.
  Kram

 8. Fia skriver:

  Håller med om Malin,jag bad specifikt på att få ha henne när första op:en skulle göras.Har haft henne själv med en av mina operationer för spalten och hon är verkligen underbar.När man träffar henne så är hon verkligen DÄR i rummet,med familjen,och inte bara som läkare.
  All cred till Malin=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s