Ögonkoll,sjukgymnast och beviljad bostadsanpassning.

Publicerat: 10 juni, 2010 i Hjälpmedel, Läkarbesök/undersökningar
Etiketter:, ,

Nu kan vi även bocka av besöket på Hagahuset. Som vanligt samma människa med samma ointressanta bilder prinsen ska titta på och utifrån de bedöma hur han ser vilket är i princip helt omöjligt. Hon har ingen kreativitet i kroppen för 5 öre vilket gör det hela svårare. Neo har svårt att koncentrera sig längre stunder och speciellt inte när man ska se på tråkiga bilder. Hon avbryter en  hela tiden och är nedlåtande. Antar hela tiden att Neo ska kunna allt som ett friskt barn ska göra vilket gör saken ännu mer pressad. Vi är där var tredje månad vilket jag tycker känns för ofta så jag tror att vi nästa gång ska säga till om de. Annars så ska vi fortsätta med lappträningen. Vi börjar bli väldigt trötta på den nu men det är bara att kämpa på!

Skelningen är inte bättre och tyvärr så kommer den inte bli de heller utan en operation kommer nog tyvärr att krävas för att korrigera just skelningen. Sen är det svårt att veta hur synen är och hur den kommer bli i framtiden. Hur hjärnan tolkar det som ögat ser.

Neos sjukgymnast ringde idag efter ett litet uppehåll. Kommer hit den 18 juni för att träffa Neo och ser hur vi har det med hjälpmedel här hemma. Högsta prioritet nu är att Neo ska få ett gånghjälpmedel för utomhusbruk vilket låter väldigt bra. En bakåtvänd rullator var på tal om sist.

Bostadsanpassningen har vi fått beviljat nu. Oerhört skönt. Dom ska höja altanen åt oss så Neo kan obehindrat ta sig in och ut på egen hand. Dom skulle bekosta och bygga hela stommen åt oss. Sen har vi ett parti med stenplattor som även där ska bli altan allt för att underlätta för Neo. Detta kommer bli toppen!

Annonser
kommentarer
 1. susanne skriver:

  Kan inte ni ha bilder med er.. på mamma pappa farmor mormo.. mormors hund, spagetti o köttfässås etc etc?! eller..

  Ja vet inte om det blir bättre med middag på dagis.. han äter ju bra hemma med.. men vi får se.. dem skulle göra en ny utverdering vid årets slut..

 2. Jennie skriver:

  Ååh så skönt att få bostadsanpassat!! Blir nog super bra för Neo.
  Synd att skelningen inte lättar, och jag förstår precis hur du menar med ”ointresset” för ögonkontroller, det har aldrig gått bra för oss på ögonkontrollerna för Aron tycker helt enkelt inte det är intressant. Han struntar också i bilderna.

  Hoppas ni mår bra.

 3. Heidi skriver:

  Vad härligt med bostadsanpassningen, då kommer det att bli lättare för Neo (o för er). Kan man inte byta den trista kvinnan på Hagahuset, det är ju viktigt att ni, o helst Neo, känner er trygga. Kram kram

 4. malin skriver:

  känns tungt att han somnade in kvällen före fannys dag men ändå är jag tacksam att han inte somnade in i dag när hon fyller för då hade det blivit en jobb dag varje år med både glädje och sorg 😦
  Han ville själv att allt tog slut så för hans del är jag glad att han nu är hos farmor men självklart är man ledsen 😦

 5. Mie skriver:

  Du, jag kom på en sak när jag läste om skelningen. En av mina äldre barn, Kevin, skelar. Har gjort sedan han föddes. Han har också gått hos ögondoktorer hur många gånger som helst. När han var 1,5 fick han glasögon. Saken är den att när han fick glasögonen slutade han skela. Alltså när han har dem på sig. Utan skelar han fortfarande.

  Vi funderade på operation men jag valde att han skulle få välja själv som större. Tur var väl det för i just Kevins fall hade det inte varit ett alternativ i och med att hans synfel inte kan korrigeras av linser. Då måste han ändå ha glasögon och då skelar han ju inte….så…ja.

  Men fråga ögondoktorn det – när du har BYTT ögondoktor – om det är så att Neo kommer att behöva glasögon och om det i så fall kanske blir så att han slutar skela. En tanke bara. //Mie

 6. Maria skriver:

  Vad jobbigt att hon som gör ögonundersökningen är så ointresserad.. Fel kvinna på fel plats!

  Skönt att ni fick igenom bostadsanpassningen.
  Ha en fin kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s