Prematurbandet!

Publicerat: 17 augusti, 2010 i Prematur
Etiketter:

Fick ett mail från tjejen som startade forumet och butiken pytteliten. Hon har en fantastisk ide som jag hoppas kommer bli verklig!

Hej alla ni prematurföräldrar och andra med anknytning till prematurbarn!

Mitt namn är Emmy och det är jag som har startat forumet och butiken Pytteliten.
Jag har under en längre tid känt att vi prematurföräldrar behöver något som förenar oss, en symbol. Vi har preemie-hjärtat som är helt fantastiskt och som jag alltid bär med mig, men vi behöver något mer. Något som sprider kunskap om våra älskade prematurbarn och deras tuffa start i livet. En symbol som män och kvinnor kan bära och som syns väl samt väcker frågor.
När vi människor vill visa att vi bryr oss om varandra och att vi känner djupt för de svaga och sjuka i samhället så är det många som bär ett band för att väcka medvetenheten hos andra. Vi har det rosa bandet för bröstcancer och det blå bandet för prostatacancer, dessa är de mest kända. Men sedan så finns till exempel det röda för HIV/AIDS, det grå för diabetes, hjärncancer och astma, det lila för bl.a. lupus, ätstörningar, fibromyalgi, epilepsi, hemlöshet m.m. Alzeimers-sjuka har bandet med mönster av pusselbitar. Ja det finns en uppsjö band.
Rosa och blått är de traditionella bebisfärgerna och tillsammans kan de stå för alla de komplikationer som spädbarn kan råka ut för. Däribland prematur födsel. Jag hoppas att ni som läser detta mejl känner som jag att vi borde ha ett band för våra små.
Jag har designat ett band som jag tror skulle passa oss med prematurbarn. Min förhoppning är att andra prematurföräldrar känner att designen är enkel att förstå, träffande och fin. Jag tar tacksamt emot åsikter och frågor rörande bandet.
Om jag känner ett stöd från er andra prematurföräldrar i landet så vill jag ta fram bandet i god tid till prematurdagen den 17 november. Hela november månad skulle kunna bli en tid för ökad medvetenhet om våra älskade prematurbarn och om våra hjärtefrågor angående neonatalvård. Därför vill jag ha en intensiv men kort diskussion. Jag måste kunna skicka iväg en beställning på pinsen i början av oktober så synpunkter mottages fram till den 24 september.
Pinsen är tänkt att tillverkas som metallpin med offset-teknik vilket ger detaljrikedom och behåller färgskiftningarna. Höjden blir 2,5 cm och på baksidan finns ett stift med ett s.k. butterfly-lås.
Pinen har engelsk text för att ha potentialen att bli en internationell symbol. Den lilla foten symboliserar de små stegen det lilla prematura barnet tar varje dag. Fotavtrycket är också ofta det finaste vi föräldrar kan bära med oss från vårt nyfödda barn när vi lämnar neonatalen. Vi visar det för våra nära och kära och försöker förklara hur litet barnet är.
Överskottet vid försäljningen av pinsen kommer att gå till omhändertagandet av de prematura barnen och dess familjer. Jag har planer på att starta Pyttelitens stiftelse och där samla dessa medel att dela ut till familjer på neonatalen i ekonomisk svårighet samt till önskvärda förbättringar inom neonatalvården. Idéer, råd och tankar mottages tacksamt.
Prematurföreningarna i landet kommer att vid försäljning givetvis ha möjlighet att ta del av överskottet till egna ändamål. Ta kontakt med mig för mer information om detta.
Vidarebefordra gärna detta mejl till andra med anknytning till prematurbarn.
Med vänliga hälsningar
Emmy Karfunkel
Annonser
kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s