CPUP

Publicerat: 22 september, 2010 i Cerepral pares, Läkarbesök/undersökningar

I Måndags var det dags för CPUP  (Cerebral pares uppföljningsprogram) igen. Leder har mätts ytterligare en gång och böjts i alla möjliga vinklar. När man själv tänkte efter på vad han kunde förra gången så har framstegen bara blommat fram. Neo förstår mer och mer och tycker det inte är speciellt roligt men lekstunden med sjukgymnasten gick hem ganska så stort.

Vänster armen (hans svaga och stela sida) har blivit mjukare speciellt handleden om man jämför med  6 månader sen men tyvärr så har Neos högra armbåge blivit stelare vilket är den arm som han använder vilket vi tyckte är lite märkligt. Men nu när jag själv kände efter så var det skillnad så nu ska vi stretcha båda sidor. I övrigt är Neo jättemjuk och fin. Tror det skulle skickas en remiss till ortopeden för ett par nya skor eftersom han trampar snett med den vänstra foten och behöver även inlägg plus att skon ska vara slittåligt. Neos vanliga skor klarade ca 3 gånger i broncon sen var de förstörda.

Nästa vecka är det ett besök till på Karlstads sjukhus för uppföljning av Neos shunt operation igen. Börjar bli så less på att använda ordet igen som jag gjort många gånger på senaste tiden…

Annonser
kommentarer
 1. Erkan skriver:

  Härligt med framsteg 🙂 ❤

 2. Sandrah skriver:

  Kan du vara att han blivit stelare just för att han använder armen och då får han muskler som måste stretchas ut för att inte bli stela?

 3. malin skriver:

  värmer i hjärtat när jag hör att det går bra för Neo 🙂

 4. Erkan skriver:

  Sv : Tack så mycket! 😀

 5. Underbart med framsteg! 🙂 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s