Epilepsi?

Publicerat: 27 september, 2010 i Hydrocefalus, Läkarbesök/undersökningar
Etiketter:,

Ytterligare ett läkarbesök har avverkats idag. Denna gång var det uppföljning igen efter Neos shunt operationer och lite samtal runt allt och om Neos välmående. Måste säga att vi har en helt fantastisk läkare, Karin. Hon är verkligen lyhörd och lyssnar på allt vi har att säga och sa även att om vi inte bli tagna på allvar av andra stå på er för ni känner Neo allra bäst. Tänk om alla kunde ha de tänket.

Innan Neos andra operation var vi oroliga över att han hade fått en anfall/epilepsi  men drog parallellerna  till shunt urkopplingen då och blir trycket för högt så kan man få anfall. Men i förra veckan så blev han knall röd igen precis som han blev den gången likaså blev hans pupillerna vidgade och sen gjorde han även en konstig ryckning i ansiktet, svårt att förklara men inte nått som han brukar göra. På ett sätt kändes det samma som första gången och ändå inte för detta var inte alls av lika stor grad som vid första händelsen. Vi tog upp det med läkaren idag och hon sa att ser vi minsta lilla avvikelse igen så ska vi ringa henne för då ska det tas ett EEG. EEG är en förkortning för elektroencefalografi, vilket betyder mätning av den elektriska aktiviteten i hjärnan.

Tyvärr är risken större att få epilepsi när man har en hjärnskada. Tror jag läste nånstans att det är ca 30% chans att drabbas (nu vet jag inte om dessa siffror stämmer) Jag har läst lite på olika sidor men det står olika och jag vet inte vad jag ska tro om allt längre. Nu är det inte ens säkert att han har detta men det känns som man redan ställt in sig, alltid de värsta tänkbara tankarna så fort nått sånt här händer. Så nu ska man gå och vara konstant orolig för detta och jag bara går och letar möjliga symptom som kan betyda något. All denna oro börjar sakta äta upp mig. Den tär på mig i så stor grad nu att jag just nu har svårt att se nått slut på den!

När ska det räcka? När ska det få vara bra?

Annonser
kommentarer
 1. Skalmans mamma skriver:

  Ja, du… ibland är det som om det aldrig tar slut. Hoppas innerligt att Neo slipper epilepsi, men tyvärr är det ju som du skriver inte direkt ovanligt =(.
  Styrkekram

 2. Sandrah skriver:

  30% RISK! Hoppas verkligen inte det är det, men isf vill man ju veta VAD det är som gör att han blir sådär.. Nej usch nu får det vara nog med lilla prinsen!

 3. sabina skriver:

  han har magproblem- förstoppning annars har allt gått bra än så länge…
  amningen kom inte igång han orkade inte suga… hoppas verkligen de har gått bra för er.. lägger toill dig i bloglovin

 4. Kameran är jätte bra, enkel och smidig 🙂 Er läkare Karin. Jobbar hon på Karlstad central sjukhus? vilken avdelning jobbar hon på?
  Ja håller alla tummar jag kan för att han inte har epilepsi! Kram!

 5. malin skriver:

  ja trött var hon 🙂

 6. Skalmans mamma skriver:

  Har glömt att svara om Skalis epilepsi. Han har ständigt pågående ep-aktivitet men inte så mycket synliga anfall nu när vi medicinerar. Det man ser är att han har frånvaroattacker, då han sitter och stirrar snett uppåt. Sedan har han en del anfall där han snabbt rycker till i hela kroppen. Han har hittills aldrig haft något stort anfall mer än efter att han fick sin hjärnskada, men läkarna säger att vi alltid ska ha stesolid med oss och vara förberedda på att det kommer.
  Har ni sett några mer konstigheter?
  KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s