12/10-07 blev istället 26/6-07

Publicerat: 12 oktober, 2010 i Minnen/känslor, Prematur
Etiketter:, ,

Tänk vad åren bara knatar på. Idag är det en sådan där dag som man har lite extra fast i minnet. I dag för exakt 3 år sedan skulle Neo födas. Denna dag var den beräknade dagen Neo skulle ha mött världen för första gången. Tagit dina allra första andetag själv och allt det där självklara som man tar föregivet. Nu vet väl de flesta att så inte blev fallet. Årstiden byttes ut mot en annan, mot sommar. Tiden blev inte 40 veckor även de byttes ut mot 24+3.

Denna dag är en ”tänk om” dag. Hur hade varit liv sett ut om Neo kom när han skulle. Ja jag vet att det är fel att grubbla över saker som man inte på något sätt kan påverka men jag kan inte rå för det. Jag känner sorg och samtidigt glädje. Allt gick inte bra och samtidigt så gjorde det de med tanke på situationen och allt det som han drabbades av. Man ser allt ur olika synvinklar. Jag måste få sörja för det får mig att inse att livet just nu inte är så pjåkigt trotts allt. Våran resa kunde ha fått ett helt annat slut.

Varje kväll när han somnat  så lyssnar jag på hans andetag. Dom lugnar mig och fyller mig från topp till tå av lättnad. Han kan ta dom helt själv vilket inte alltid har varit självklart. Men nu kan han ta dem på egenhand utan maskiner. Hans alldeles egna andetag. Jag kan ligga där bredvid honom hela natten och  bara lyssna på vart endaste ett och vara evigt tacksam…

För lite drygt 3 år sedan var vi här

Och nu har vi kommit ända hit!Annonser
kommentarer
 1. Johanna skriver:

  En fantastisk prins och kämpe ni har!!!

  Tack för att du delar med dig av erat liv!!!

 2. emma skriver:

  Det är klart att man sörjer saker som inte blir som man trott, det gör vi nog alla trots att man går igenom olika slags sörjande. Tycker ni är så starka, och ni har en underbart vacker son! Fina, fina Neo 🙂

 3. jag ska läsa hotell o restaurang/servering på lernia

 4. Sandrah skriver:

  Klart man får sörja, det måste man få! Tänk vad han lärt dig (och mig) mycket. Att vara glad för det lilla, som tex att de kan andas själva.. sånt som man annars faktiskt tar för givet att de ska kunna.

 5. Tack!
  Där var din Neo inte stor! Folk säger att Melvin var liten. Han var en jätte om man jämför med sötaste Neo

 6. Erkan skriver:

  Underbara unge! ❤

  Sv : Tack gumman 🙂

 7. Det är absolut inte fel att grubbla, det måste man få göra för att kunna bearbeta och sörja.. Det är något som mänskligt 🙂 Jättefin kille ni har, han ser ut som ett riktigt bustroll!

 8. Sv: Ja det gör man verkligen 🙂 Förlåt om jag är för nyfiken.. Men hur startade förlossningen för er? Vet ni varför Neo kom 16 veckor förtidigt? Och har ni funderat på syskon till Neo?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s