Ny sjukgymnast!

Publicerat: 21 oktober, 2010 i Framsteg, Hjälpmedel, Läkarbesök/undersökningar
Etiketter:, ,

Idag har vi avverkat ett besök på habiliteringen i karlstad. En  tid för att träffa våran nya sjukgymnast Johanna. Ska jag vara helt ärlig så har jag känt mig väldigt skeptisk till ytterligare en ny igen. Vi har haft 3 st på 3 år. Men mina farhågor var helt onödiga. Johanna var helt fantastisk och fick förtroende för henne direkt. Pratade lite om allt runt neo och olika saker som kan vara på gång för att hjälpa hans utveckling framåt.

Vi gick igenom de hjälpmedel vi har hemma och vi insåg att de han har är alldeles för enkla för honom. Han behöver hjälpmedel som han får kämpa lite med. Stårullstolen lämnade vi idag tillbaka och ståskalet är även de avverkat. När han står så vill han  inte stå still utan går runt bord osv här hemma nu. Även gåpåsen han har är passé han är helt enkelt för stor för den nu och broncon vi fick i somras likaså.

Johanna ska beställa hem en bakåtvänd rullator men speciellt handtag för hans vänstra hand/arm. Vi tror att detta kommer bli jättebra. För han har blivit mer och mer stadig och går bra med stöd. Han behöver lite mer utmaning för att kunna utveckla sin balans och gång. Nu ska vi ha regelbundna besök med sjukgymnast vilket vi inte haft tidigare och detta känns så oerhört bra. Hittade en bild som jag tidigare lagt ut på min gamla blogg här på rullatorn.

Skulle ha haft 3 besök denna vecka men det slutade med 1. Neos mat sjuksköterska skulle komma hem till oss men fick vabba. Igår skulle vi varit till karlstad till ortopeden för att neo ska få nya skor men de var vi tvungen att avboka. Får vänta på ny tid. Sen har vi den årliga höftröntgen, logoped och ett hembesök med sjukgymnast i början på november. Känns ändå skönt att det tas tag i grejer och vi har regelbundna besök med de människor som neo behöver. Har varit en bra dag på många sätt och vis!

Annonser
kommentarer
  1. Sandra skriver:

    oj, avd de händer grejer, de går verkligen fort fram för honom nu 🙂

  2. Sandrah skriver:

    Oj men broncon har han väl knappt använt ens?? Men en sån bakåtvänd rullator blir säkert kalasbra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s