Ny ortos

Publicerat: 17 december, 2010 i Bilder, Cerepral pares, Hjälpmedel, Läkarbesök/undersökningar
Etiketter:,

Idag har Neo fått en ny ortos (skena) till sin vänstra hand. Neo var inte så värst road av hela proceduren men det gick bra. Först värmdes en speciell plast upp så den blev böjbar. Sen formades den runt Neos handled, hand och fingrar och sen var den tvungen att stelna innan den kunde tas bort och det tog några minuter. Måste säga att jag gillade Neos första ortos bättre (den till vänster på bilden under).  Den var lättare att sätta på och smidigare men den nya kommer förhoppningsvis göra så att hans vänstra hand blir ännu bättre.

Den nya ortosen har mer vinkel för handleden och är även konstruerad som så att alla hans fingrar är helt utsträckta. I den gamla var det enbart tummen och den stora muskeln vid tummen men eftersom han gärna vill knyta dem i den gamla så har nu en ny gjorts. Vi får se hur första natten kommer gå med den. Han accepterade den första utan några som helst problem. Hoppas han gör det med denna också.

Var för övrigt till bvc för vägning denna vecka. Neo fullkomligt avskyr detta moment och blir hysterisk så fort han ser rummet. Så det blev vägning med kläderna på och då vart de 19600 gr, så lite drygt 19 kg efter avdrag. Han gick ner i somras i.o.m operationerna men det har tagits ikapp nu. Längden var ca 1 meter. Vår 3½ åring är ingen liten kille längre. Känns lite ofattbart när man tänker tillbaka till tiden då han vägde som minst, 650 gr. Nu har han nu tagit igen allt och mer därtill. Att få se detta med egna ögon är nått som inte går att beskrivas med några fjuttiga små ord.

Den gamla ortosen till vänster och den nya till höger.

Den nya.

Annonser
kommentarer
 1. Skalmans mamma skriver:

  Skalis ska göra sina ortoser till händerna på måndag. Ska bli spännande att se hur de ser ut… Hoppas att Neo kan sova bra trots att den nya ortosen ser lite klumpigare ut.

 2. vad många bra grejer det finns!! Hur bra som helst ju!

 3. Mie skriver:

  Såg filmen där han rattar sin crocodile. Han är ju jätteduktig med den. Min Neo har inte den balansen tyvärr, eller armstyrkan för den delen. Här krävs det träning i klass med den amerikanska seal-soldater ägnar sig åt. Men vi ger oss inte i första taget…

  Du fixar och trixar så fint med din blogg-design. Jag kör på i samma gamla pyamas stil….av den enkla anledningen att jag inte vet hur jag ändrar det. Ha ha.

  Ha en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

  Kram

  //Mie

 4. Nora skriver:

  Jag har lite arbetserfarenhet av ortoser. Och den till höger, visst den är lite knöligare, men jag upplever att den är MYCKET bättre! Hoppas att det går bra för Neo med den! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s