Sjukgymnast x2 och uppföljning av Neos astma.

Publicerat: 1 februari, 2011 i Förkyldningsastma, Läkarbesök/undersökningar, Teckenspråk

Det har varit sjukgymnast besök både igår och idag. Igår var det lite mer av ett  träningspass. Han försöker ställa sig upp själv men har problematik med att få ut ena benet för att skjuta ifrån med. När man hjälper till så gör han nästan hela jobbet själv men vi försöker honom att förstå att benet måste skjuta ifrån. Tror inte det dröjer så länge innan han kan själv. Han ska även få en skena/ortos till sin vänstra fot eftersom han övervinklar den ganska mycket när han går.

Idag har vi varit på hab i karlstad för träff med sjukgymnast och våran nya logoped. Vi har gjort en handlingsplan med mål som vi ska kämpa lite extra för 1 år framåt. Vi fick massa bra råd från logopeden och vi ska bland annat börja med bildkommunikation. Sen får vi se hur öppen neo är för det men vi tror att det kan vara ett väldigt bra alternativ. Gått igenom hjälpmedel, hur en dag ser ut för neo med andra ord har vi betat igenom det mesta. Känns skönt.

Hann även med en uppföljning av astman . Nya mediciner, eller snarare massa nya mediciner och en nebunett, ett nytt inhalationshjälpmedel. Vi hoppas att Neo kommer att acceptera den som kommer göra inhalationerna mycket kortare än vad vi har nu. Det gjordes även ett allergitest. Det testades för katt, ägg och mjölk men det fanns inga tendenser över att han skulle vara allergiskt mot dessa tre vilken kändes oerhört skönt. Neos eksem som han haft i 2 år är bara irriterade talgkötlar, inget allergiskt, så vi fick en receptbelagd salva som vi ska börja smörja med så får vi se om den hjälper. Läkaren var jättebra och vi fick svar på alla de frågor som vi hade och vi fick ett bra inhalations schema att gå efter. Sist fick vi princip bara ett inhalationshjälpmedel och medicin. Sen fick vi prova oss fram själva. Vi har inte haft nån uppföljning alls sen den vintern 09 så det var verkligen på tiden. I morgon börjar vi med nya inhalationshjälpmedlet och en av dom nya medicinerna så får vi ser hur det artar sig. Hoppas på det bästa och att nätterna blir lugnare.

Tänkte skriva ett inlägg framöver om hur astman/förkyldningsastman påverkar honom för att sprida lite mer förståelse och lite info.

Annonser
kommentarer
  1. Emma skriver:

    Det tror jag allt det blir! Det var verkligen jättetrevligt, och vad duktig Neo är 🙂

  2. Emelie skriver:

    Skönt när man gått igenom allt och får lite kontroll på grejerna=) Det brukar generera ny energi! Hoppas det går bra för er med nebunetten. Vi hade också en långsam sak som lät innan och Elly är livrädd för masken så det var ingen hit. Nu andas hon två puffar/20 andetag när hon sover och sedan är det klart=) LYCKA TILL!!!! KRAM

  3. Skönt att ni får den hjälp ni behöver och hoppas de nya medicinerna funkar 🙂 Sen det där med det på hans armar har jag ju sagt hela tiden att det inte är något allergiskt 😉 Jag har ju också så och haft sen jag var liten 😛

  4. sandrabohm skriver:

    hur har de gått med den nya medicinen? Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s