EEG

Publicerat: 15 mars, 2011 i Läkarbesök/undersökningar, Tankar och funderingar
Etiketter:,

Igår var det dags för EEG. Lite bökigt när alla små elektroder skulle på huvudet, hela 25 st. Neo tycker inte om när man ska röra hans huvud men efter många om och men och krokodiltårar så satt allt på plats. Tydligen så skulle han helst ha sovit under EEG:t men det hade de inte meddelat oss i telefonen så det fick bli i vaket tillstånd. Han var lugn under själva mätningen och satt och grejade med sin leksak. Dock inte så kul att behöva sitta still i mammas knä så länge men det gick. Mätningen tog ca 25 min och efter det så var det klart. Nu ska EEG:t skickas till Uppsala för att där kollas igenom och efter det meddelas våran läkare som i sin tur kommer berätta för oss så det kanske skulle ta 2 veckor. Känns jobbigt att behöva gå och vänta så länge. Har hört att EEG:t inte behöver visa nått även om man har epilepsi men jag vet inte. Om han har epilepsi så hoppas jag att det kommer synas på detta EEG för då vet man i alla fall. Ovissheten tär på en så fruktansvärt mycket.

Inga mer kräkningar och något piggare om dagarna men helt slut när kl börjar närma sig 6( då utan nån tupplur på dagen). Tankarna går på högvarv vad det kan bero på, bara en period? bara en tillväxt period? Väderomslag? Epilepsi? Han sover bra på nätterna, oftast hela natten. Vilket inte är så vanligt.  Han somnar halv sju på kvällen och vaknar halv åtta på morgonen.Jag är så trött på att alltid ha en oros känsla i magen nu för tiden …

Annonser
kommentarer
 1. Malin skriver:

  Dessa elektroder. Suck.. Och att de inte meddelande innan att han skulle sova.. Suck !
  Hoppas de kan utläsa resultaten ändå..
  Kram

 2. Skalmans mamma skriver:

  Vad konstigt att de inte sagt att han skulle sova… Här får man en lapp med tydliga instruktioner på hur mycket man får sova natten innan eeg:t och att man sedan ska hålla sig vaken så att man är jättetrött när det är dags för eeg. Skalis har alltid fått tider efter lunch eftersom barn i hans ålder ofta sover middag då.

  Hoppas att de kan avläsa resultatet ändå.
  Kram till er

 3. Hoppas ni får ett bra svar snabbt!

 4. Zarah skriver:

  genom barnen för vi ju vidare våra värderingar och vår livsstil. Vi lever vidare genom våra barn. Att få den möjligheten är stor. Att vara så lyckligt lottad. Vissa förstår det inte. Vissa tar sina barn för givna, men det gör jag verkligen inte längre.

  Du har det tufft på ett annat vis, du har visserligen ditt barn, och ditt barn kommer nog behöva dig för all framtid. Det kommer bli en annan uppväxt, han kommer nog inte flytta hemifrån vid 20.

  Att få spendera sin tid med att hjälpa barnen bli människor, det är meningen med livet. Helt säker på det.

 5. Zarah skriver:

  Tack så hemskt mycket =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s