Medicinering

Publicerat: 18 april, 2011 i Läkarbesök/undersökningar

Måste bara starta detta inlägg med att vi träffade en av de bästa ST läkare någonsin i fredags. En sån ödmjuk och förstående människa. Var om jag ska vara ärlig skeptisk till att träffa ytterligare en läkare men mina farhågor blåste bort illa kvick. Han verkligen lyssnade på våran oro och alla frågor, gav bra och ärliga svar. Det kändes som en stor lättnad. Vi tog även upp att vi vill ha mer information om Neos hjärnskada. Vart blödningen sitter, vilka områden den påverkar och hur kommer hans framtid se ut. Massa frågor och funderingar som vi aldrig fått svar på och vi har aldrig fått information om denna bit över huvud taget. Dagen efter ringer ST läkaren och har ordnat tid med Neos läkare i maj. Han tog oss verkligen på allvar. Är besviken på våran läkare som under denna jobbiga tid inte hört av sig en endaste gång trotts att vi försökt få tag på henne. Fortsätter detta så vill vi ha en ny läkare för detta funkar inte för oss!

Nu till läkarbesöket. Det senaste EEG:t visade precis som förra onormal aktivitet men inte tillräckligt för att sätta en diagnos. Det är väl någon gräns man måste passera för att få diagnosen epilepsi och den gränser når inte neo upp till. Men idag ska vi börja sätta in medicinen Absenor. Denna ska trappas upp under 8 veckor. Eftersom Neo inte har många anfall så känns förhoppningarna stora över att han ska bli helt anfallsfri. Fick svar på de flesta frågor som vi funderade på och på ett sätt känns det skönt och på ett annat oerhört skrämmande. Satt precis på FASS och läste lite information om medicinen och biverkningarna gör mig livrädd. Nu vet vi ju inte hur han kommer reagera och om han gör det så sa läkaren att de flesta försvinner när kroppen börjar vänja sig med medicinen annars får vi byta. Känns som ett otroligt exprimenterande för att hitta rätt dos. När upptrappningen av medicinen är klar så ska neo ha 3ml på morgonen och 4 ml på kvällen. Detta är inte en sån stor dos så det finns spelrum för att öka om det behövs.

Nu får vi innerligt hoppas på detta bästa vilket är att medicinen hjälper och att biverkningarna blir väldigt få eller inga alls!

Annonser
kommentarer
  1. Skönt att han tog er på allvar och ordnade ett möte! Viktigt att få svar ju. Hoppas inga biverkningar kommer visa sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s