Hjärtekatten

Publicerat: 2 maj, 2011 i Hjälpa andra!

Om Hjärtekatten.

 Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.
Redo att följa med ett hjärtebarn hem.
Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om tiden på sjukhuset. Vi vill egentligen alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka. Vi har därför satt upp målet att försöka få ihop 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till avdelningen. Men vi behöver hjälp.Virka din egen Hjärtekatt och skicka till oss. Du får rabatt på garnet!100 Hjärtekatter är rätt ambitiöst men hjälps vi åt är det inte omöjligt. Du hjälper oss genom att virka din egna Hjärtekatt som du skickar till oss, och vi märker den med ditt namn och adressen till din blogg om du har en, innan vi skänker katten vidare till barnhjärtavdelningen.För att få ihop så många katter som möjligt erbjuder ett gäng garnbutiker med hjärtat på rätt ställe dessutom rabatterade priser på det garn som behövs för att virka Hjärtekatten. Hitta din närmaste butik i listan till höger eller beställ från en av nätbutikerna.När din Hjärtekatt är färdig kontaktar du oss på hjartekatten@gmail.com så får du leveransadressen av oss.

Och vipps så har du gjort en hjärtebarnsfamilj lite gladare!

Bidra till en Hjärtekatt.

Det är ju egentligen lite orättvist att bara de som kan och vill virka ska kunna bidra till att göra tillvaron lite ljusare för en hjärtebarnsfamilj. Därför gör vi det nu möjligt för alla att vara med!Allt du behöver göra är att välja färg på din katt, ge den ett fint namn och betala 75:-. Så virkar vi en Hjärtekatt åt dig! Den märks sedan med sitt, och ditt, namn innan den skänks till avdelning 323 på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.Så här går det till:
Gå in på Deisy Designs webbshop och välj färg på din katt i färgkartan.
Garnet heter Drops Muskat och du ska välja en färg till kroppen (helt valfri) och en till nos och tassar (vi rekommenderar en beige, vit eller grå färg).Ge Hjärtekatten ett fint namn.Skicka ett mail till info@deisydesign.nu där du anger vilka färger du vill ha på garnet, ditt namn och kattens namn.

Sätt in 75:- på Deisy Designs pg-konto: 4 27 14-6. Mottagaren är Deisy Design, och märk insättningen med ”HK” och ditt namn,

Vänta och håll ett öga på Hjärtekatts-bloggen så får du snart se din alldeles egna Hjärtekatt!

Annonser
kommentarer
  1. camillarenz skriver:

    ååå detta måste jag göra vid lön! Pånmin mig gärna!

  2. Synd att jag inte kan virka 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s