Besök på förskolan

Publicerat: 11 maj, 2011 i Förskola

Var inbokat ett besök på den förskola som vi har i tankarna till Neo i måndags. Neos arbetsterapeut Ingegerd var med för att se hur miljön och lokalerna såg ut och om det skulle behövas några hjälpmedel osv. Förskolechefen var där och likså special pedagog och även en annan dam från komun för att se vilken förskola som skulle passa Neo allra bäst.

Första intrycket jag fick när vi klev in var bra och Jätte trevlig personal. Känner några barn som går där och har bara hört bra saker. Tycker även det är bra att det är öppna avdelningar så alla åldersgrupper leker med varandra. Om man nu ska klaga så var lokalerna inte så roliga men det är tillfälliga lokaler men Så länge Neo trivs så är den delen ganska oviktig.

Däremot var det gott om utrymme stora rum och inga bökiga trösklar så Neo knatade omkring där och skulle upptäcka varenda vrå. Kunde lätt ta sig fram överallt. Det var tal om att Neo kanske skulle få längre inskolning men om jag ska vara ärlig så vet jag inte ens om det behövs en dag över huvudtaget. Han stack iväg utan mig och när vi skulle gå blev han arg. Så ut ifrån Neos reaktioner så var det bara plus. Det enda som faktiskt behöver fixas är en ramp annars fanns det inga anmärkningar alls. Gården är bra, den är plan och asfalterad vilket betyder att neo lätt kan vara med med hjälpmedel eller ej.

Ska bli ytterligare ett möte i augusti och planerna är att Neo ska börja 1 september. Personalen ska samlas och gå en liten teckenkurs och även sen bli informerade om Neos behov. Kom även fram till att en resurs kommer krävas så det skulle förskolechefen kolla upp.

Detta känns verkligen så otroligt bra!

Annonser
kommentarer
  1. Härligt! Men bara bra saker har du ju inte hört.. inte från mig iaf och jag har inte hört det från någon annan på den förskolan heller direkt 😉 Men blir säkert bra för Neo iaf!

  2. Fia skriver:

    SV. Tack för gratualtionen

  3. malin skriver:

    va härligt att allt känns bra 🙂 kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s