Möte på förskolan inför inskolningen.

Publicerat: 28 augusti, 2011 i Förskola

Massa har hänt sedan det förra mötet som ägde rum för några månader sen. Han går betydligt bättre och han har nu varit sondfri i drygt 2 veckor. Så nu ska förskolan köpa hem en mixer så han kan sitta och äta samma mat med de andra barnen. Fick även träffa Neos resurs. En trevlig tjej som verkar jättebra. Vi satt och pratade igen om allt som det behöver pratas om och vi alla känner oss riktigt nöjda. Vi känner verkligen att de lyssnar på oss fullt ut.

En dag i veckan går de till skogen och de är ute väldigt mycket på förskolan. Har sångstund på fredagar. Allt detta kommer passa Neo jättebra. Fick verkligen en bra känsla av all personal. Verkligen jätte trevliga och resursen kom själv med förslag tex att kanske istället vila med de andra barnen (som jag tror kommer  väldigt svårt) att istället kanske ta en promenad i vagnen för att få honom att varva ner lite. Nej det känns bra och vi är så redo som det går att vara. Sen när Neo gått på förskolan ett tag så ska vi ta ett möte med resursen och Neos sjukgymnast för att lägga in träning och lite mer specifikt vad han behöver mer hjälp med.

Men jag ska vara ärlig så separationsångesten börjar smyga sig på nu. Att lämna honom till en annan människa som man ska lita på att göra ett bra jobb. Känns riktigt jobbigt och ibland lite panik artat. Jag vet ju att det kommer gå bra när vi väl kommer in i det hela men just nu känns det faktiskt ganska så jobbigt. Just de att man ska lita på egentligen en främmande människa som ska ta hand om det dyrbaraste man har.

På fredag smäller det, första dagen på inskolningen!

Annonser
kommentarer
  1. Sara östling skriver:

    Vad spännande! Kommer gå jättebra vad skall du göra sen?

  2. vad skönt att det känns bra än så länge! Separationsångesten är jobbig, men den släpper allt eftersom… Det kommer gå jättebra=)

  3. sv; ja, det blir väl lite extra oroliga tankar då förstår jag… men bara alla kommit in i det kommer det nog flyta på fint =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s