Läkarbesök

Publicerat: 4 oktober, 2011 i Läkarbesök/undersökningar

 Betat av ett läkarbesök idag. Det där vanliga besöket som vi har var sjätte månad för att gå igenom allt vilket känns väldigt bra. Hade mycket gott att berätta, att han varit sondfri i 2 månader och att han börjat dagis. Sen vi började med hans EP medicin så har livet flytit på bra och man hinner njuta imellan allt jobb och alla måsten. Allt flyter på så otroligt bra så man börjar nästan undra, nu är det för bra när ska nästa bakslag komma?

Vi har lite problem med Neos kisseri på nätterna. Han kissar kopiösa mängder så de läcker ur blöjan, på pyjamasen ändå upp på tröjan och i hela sängen vilket inte är hållbart. Vi har de största blöjorna som går att köpa och inga blöjor får vi för än Neo blir 5 år och innan dess så har han med stor sannolikhet redan växt ur de som går att köpa i affären. Någon gång framöver ska vi på en urin mätning. När man har en  hjärnskada så kan kroppen ibland inte göra ett hormon i tillräcklig mängd för att göra urinet mer koncentrerat så det är detta man ska kolla upp. Skulle fallet vara så blir det en medicin som ställer det tillrätta men jag hoppas på att hans kisseri inte beror på detta. Det kan ju vara så enkelt att han får i sig mer vätska nu när han äter vanlig föda+ att han dricker minst en mugg vatten eller mjölk till varje måltid. Han föredrar hellre att dricka än att äta.

Ny vagn är även ett måste. Men vi får se om det blir en vagn modell större eller om det blir en rullstol. Känns lite smidigare med vagn som det känns i nu läget och lättare att vila i vagn än  rullstol. Vi får se hur det blir med den saken.

Logopeden var även med på läkarbesöket så vi gick igenom lite på kommunikationsfronten också. Möte med dagis är redan in bokat med sjukgymnast, arbetspedagog, arbetsterapeut och logoped så det flyter på bra vilket känns oerhört skönt!

Ny vikt igen och vågen stannade på 26 kg med kläder och längden var ca 110 cm. Han växer på väldigt bra. Trott nu att vikten varit lite stillastående i och med att han inte sondas längre men där hade jag väldigt fel. Finns inget underbarare att se han växt men jag känner nu att vikten bara ökar och ökar. Med de i åtanke har jag att Neo ska orka med sin egen kropp, han ska så småningom kunna ställa sig själv upp men det blir jobbigt när man är stor. Han är inte tjock men de finns hull lite här och där att ta utav. Sen tror jag han har en kraftig benstomme och är lite mer bastant. Vi får hålla koll så det inte skenar iväg allt för långt för som sagt han ska orka med sin egen kropp.

Tänk att man är där nu, att han inte får öka för mycket, när det var en gång för inte så längesedan där varje kalori och gram räknades benhårt…

Annonser
kommentarer
 1. ja, det har varit ganska jobbigt! men han har inte ont mer iaf.. 🙂 & han är super duktig hos läkaren! han har gjort så mkt framsteg i år, jag hinner inte med! 🙂

  hur går de för er? 🙂

  så underbart att han varit sondfri i 2 månader och att han börjat på dagis.. 🙂 härligt! en bra sak att ha på dagis, som vi har är en kontaktbok! där personalen skriver varje dag om hur antons dag! 🙂 tänk på de om ni inte har de.. fantastiskt bra! 🙂

 2. Helena skriver:

  Här hos oss får man blöjor från det barnen fyllt tre år. Tror det är det vanligaste. Vi får även underlägg till sängen, så att det ska skydda och minska på tvättandet. =)

 3. Susanne Bolgakov skriver:

  Hej Marie! Är nu hemma från Cypern och jag har genomgått en åderbråcksoperation. Cypern va kanon fast det var nog ett år för tidigt för Levi. Han ville bara gå med oss i handen upp o ner till och från stranden, eller helst sitta på gungan hela dagen. 🙂 Jag var rädd att han skulle bli uttorkad eller bränd i solen men han mådde super hela veckan. Flyget gick jättebra, han satt stilla i sitt säte med sitt bälte på och lekte med bilar i två timmar sen somnade han de resterande två. Hoppas ni haft det bra, läste om sonden, åh vad skönt att slippa den. 🙂 Läste även att ni har problem med kisseri på nätterna. Jag känner igen det med vår Valentin. Han kissade alltid igenom när han fortfarande åt välling. Ett tips är att ta på två blöjor. Den första vanligt och den andra bakofram. Då var han iallafall torr på morgonen. Det slutade när han slutade med välling.
  Levi har blivit jätteduktig på att gå med sina skenor. Jag var i köket när jag hörde någon komma klampandes från tv-rummet o då va det han, jag blev alldeles paff. O han också!!! Ha det så bra. Kram Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s