Öroninflammation

Publicerat: 16 oktober, 2011 i Läkarbesök/undersökningar
Etiketter:,
Prinsen har varit förkyld från och till en tid med mycket hosta. För 2 veckor sen fick han feber som försvann på nån timme. Efter de har förkylningen fortsatt och kanske en vecka senare började febern igen. Varade några timmar och sen försvann.
Natten till Torsdagen sov han oroligt och var vaken 03:30 till ca 10 innan han slocknade i min famn. Han var jätteledsen, orolig och inget jag gjorde hjälpte. I vanlig ordning så är det så svårt att gissa vad som är fel när han inte kan berätta.
Var gnällig hela dagen och jag noterade att varje gång han hickade till eller rapade blev han ledsen som om de gjorde ont någonstans. Vid lunch tog han sig för örat några gånger och jag bestämde att ringa vårdcentralen. Knappade in mitt nr så de skulle ringa upp mig men ingen ringde. Ångrar jag jag inte försökte ytterligare.
På kvällen var det som allt bara poff försvann och han sov hela natten och febern var spårlöst borta och var som vanligt. Han fick gå till dagis på fredagen(vilket jag nu ångrar) och var som vanligt hela dagen och hade ätit jättebra på dagis vilken inte tillhör vanligheterna.
Sov bra fredag till lördag vaknade upp med lite feber igen och klet i örat. Så det var bara att ringa 1177 och vi fick en jourtid. Det visade sig omgående att Neo har öroninflammation på båda öronen men de örat som var kletigt var värre.
Så nu är Neo på en penicillin kur i 5 dagar så nu hoppas jag det kickar in snart. Annars mår han bra inget gnäll och är glad som vanligt. Detta är den andra öroninflammationen på 4 år vilket är helt ok. Med tanke på att han föddes med LKG så kan påverka öronen men än så länge har vi klarat oss och inga rör har behövts.
Idag (söndag) blir det till att vara hemma och ta de lugnt. Sen i morgon ska det egentligen vara dagis men jag vet inte riktigt hur de ser på öroninflammation och penicillin så jag ska ringa. Har han feber ska han absolut stanna hemma. Han är som vanligt och vet att han skulle orka men det är ju de med smittorisken.
Men sån lättnad att söka läkarhjälp för nått sånt simpelt som en öroninflammation. Jag har ett lugn inom mig, inget livshotande, bara en öroninflammation som de flesta ungar åker på och som lätt botas. Kanske låter konstigt i era öron men hade ni levt de liv vi gör så kan jag nog nästan lova att ni tyckt samma sak…
(bloggen krånglar på nått sätt så därför allt sitter ihop)
Annonser
kommentarer
  1. Sara östling skriver:

    Skönt, hoppas han mår bättre nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s