CPUP mätning

Publicerat: 22 oktober, 2011 i Cerepral pares, Läkarbesök/undersökningar
Etiketter:, ,

Mätning av leder som böjdes åt massa olika håll. Första mätningen av armar axlar gick bra. Sen lite lek för att visa hur han använder sin vänsterhand. Han försöker verkligen trycka på saker i bland med den men rörelserna är väldigt okontrollerade och han orkar inte lyfta armen högt men han försöker verkligen och det är underbart att se. Sen ser han vår reaktion när han försöker och hela ansiktet skinner upp som en sol när vi berömmer honom och klappar händerna. Den där glimten av lycka i hans ögon gör hela min värld.

Mätning nr 2 som är höft,rygg och ben var mindre kul men det lite musik och favoritleksaken så gick det. Ryggen var rak och fin dock har har det börjat smyga sig på lite stelhet i hans vänster ben,  spasticitet. Han har aldrig haft det förutom men nu börjar de smyga sig på. Vet inte riktigt varför men det kan vara så att han växt ganska mycket på längden (musklerna kanske inte hinner med) och sen vet jag inte om att han går mer och mer som kanske också bidrar. Så det var inget roligt besked.

Sjukgymnasten ska sätta hop ett träningsschema som vi ska köra här hemma i form av stretching. Sen vet jag inte om det kan bli tal att sova med skenor på fötterna om nätterna.

Sista penicillin kuren tog på torsdags morgonen så nu verkar de ha gått tillbaka. Hostan kvarstår dock. Vissa kvällar är jättejobbiga för honom. Han hostar så han knappt får luft och till sist spyr han. Vi inhalerar men jag vet inte om det gör så stor skillnad. Dubbel inhalering på kvällen och en på morgonen. Trotts att han varit sjuk så har maten funkat bra. Han har ätit ok vilket har varit väldigt skönt, fortfarande ingen sondning. Även ny Ep medicin som vi nu strör på maten så där är ytterligare ett  knappmoment borta. Hoppas mediciner gör ett lika bra jobb som den förra…

Annonser
kommentarer
  1. Susanne Bolgakov skriver:

    Hej Marie!
    Hoppas ni har det bra. Läste om mätningen. Det lät ju inte bra att det kan ”stelna” till. Det visste jag inte att det kan bli sämre. Vi har bara gjort en mätning på Levi än och den är inte sammanställd än så vi vet inte hur det gick. Vi har varit på ögon förra veckan och fick besked om glasögon. Puh, hur ska vi lyckas få dem att sitta kvar? Har även varit på intervju om vårdbidrag. Hur har det gått för dig. Har du fått? Ha det bra och pussa er lilla goding från oss. Kram Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s