Alla barnahjärtans månad!

Publicerat: 10 februari, 2012 i Hjälpa andra!

Jessica och Andreas skapade årets hjärtepins

Årets hjärtepins pryds av Disneys Nalle Puh och Ior. Motiven är framröstade av svenska folket och illustrerade av artisterna Andreas Johnson och Jessica Andersson.

Sedan 2004 har Hjärt-Lungfonden tagit fram en hjärtepin som säljs till förmån för Sveriges hjärtebarn. För Andreas Johnson var det självklart att ställa upp för forskning kring barnhjärtan.
– Det är lätt att föreställa sig den smärta och ångest som föräldrar till allvarligt sjuka barn känner. För mig är det därför självklart att göra det lilla jag kan för att för att forskningen kring barn med hjärtfel ska få mer resurser och på så sätt bidra till att liv kan räddas och sjukdomen lindras.

Hjälp med motivet
– Min dotter Ella som är fem år har alltid älskat Nalle Puh så valet av motiv var inte så svårt. Ella och jag har faktiskt hjälpts åt att göra bilden som nu har blivit en hjärtepin. Vi hoppas att många vill köpa den och därmed hjälpa hjärtebarnen.

Ior är charmig
För Jessica Andersson var Ior ett enkelt val. Hon tycker att Ior är en av de charmigaste figurerna i Nalle Puh, och att han har egenskaper som hon uppskattar – framför allt hans lojalitet.
– Om jag som artist kan medverka till att människor skänker pengar till Hjärt-Lungfonden så vill jag naturligtvis göra det, säger Jessica.

Här säljs hjärtepinsen
Genom att köpa hjärtepins stödjer du insamlingen till forskningen kring barns hjärtfel. Pinsen kostar 40 kronor styck och säljs av skolungdomar runt om i landet, men du kan även köpa dem på följande ställen:

http://www.hjart-lungfonden.se/barnhjartan/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s