Personlig assistans+ vårdbidrag

Publicerat: 12 mars, 2012 i Personlig assistent

Nu har vi haft möte med kommunen och försäkringskassan angående personlig assistent till Neo. Tyvärr gick det inte att sammanordna till ett enda möte utan vi fick gå igenom samma sak 2 gr men nu är det iaf avklarat och det enda som vi nu kan göra är att vänta. Tror vi kommer få svar från kommunen före kassan. Fk har senast mitten på april på sig att besluta.

Vi har ansökt om 95-95 timmar i veckan. Om kommunen anser att det blir mer än 20 h i veckan så kommer kassan ta över, vilket vi innerligt hoppas på! Håller alla tummar och tår för att vi ska bli beviljade bra med timmar.

Fick redan på en bekant i dag som sökte samma timmar som oss och fick beviljat 43 timmar. Underbart, så ett jättegrattis till dem!

För övrigt så fick vi avslag på våran överklagan om att summan av vårt vårdbidrag är alldeles galet men det tyckte tydligen inte dem. Jag vet inte vad man ska tycka när man säger att man måste ha koll på honom varje sekund på dagen för att han bla annat inte ska inte ramla och slå i sin shunt som kan vara en fara för Neos liv som de stod i deras dokumentation men de verkar tydligen vara helt ointressant. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!? Tror vi ska överklaga igen. Dock så kan vi bli av med det helt beroende på hur många timmar vi får beviljat i assistanstimmar. Men jag känner ändå att vi måste överklaga igen, vi ska få rätt!!!!

Annonser
kommentarer
 1. emma skriver:

  Starka ni är som orkar, klart ni ska ha rätt!!
  Hur går det med underverket i magen? 🙂

 2. zasata skriver:

  Hoppas ni får en bra assistent till Neo, har du tänkt börja jobba i så fall, eller jobba son hans assistens?
  Har tyvärr inget råd alls om vårdpengar kan inget om det mer än att FK är duma i huvudet när det gäller det mesta..
  mamma fick inte pengar när han hade canser, han jag vickarierar för nu kan inte använda handen, då kom FK på den bra iden sätt honom framför datorn! (öh med en hand…)
  Lycka till och överklaga eller kontakta Aftonbladet dom har väl skrivit mkt omdetta det senaste eller är det metro?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s