Officiellt höst

Publicerat: 17 september, 2012 i Läkarbesök/undersökningar

För mig känns det som det officiellt blir höst när alla brev från sjukhuset ploppar ner i brevlådan med jämna mellanrum efter sommaruppehållet.

Förra veckan hann vi avverka 2 st. Det första ägde rum på onsdagen och bestod av ett besök på hagahuset dvs ögonkoll. Dock så slapp Neo de där jobbiga ögondropparna denna gången för alla de andra undersökningarna hon gjorde såg helt normalt ut. Ibland kan man se på ögon om det skulle vara ökat tryck i huvudet med allt såg jättebra ut och hade inget att anmärka på. Dock så har vi föräldrar varit slarviga med lappträningen under sommaren och nu måste vi skärpa till oss för det handlar bara om 2 h per dag. Skärpning!

På fredagen var det ett besök hos handkirurgen på barnhab. Han var mycket nöjd med Neos utvecklingen och tyckte att det gått väldigt mycket framåt med hans vänstra hand. Neo har i princip ingen spasticitet i handen alls vilket innebär att han inte knyter handen längre och tummen drar sig inte längre in i handen som den gjorde förr så de var riktigt skönt. Även skönt att det inte blev nån botox för honom och kirurgen sa att han tog rätt beslut gällande detta eftersom det gått så bra ändå. Nytt besök om ett år för att följa upp och hålla koll så det inte går mot det sämre. Känns bra att de har koll iaf de skulle bli sämre och att det sätts in bra åtgärder i ett tidigt stadium.

För övrigt ska jag få tag på bvc för Neo har inte fått nån kallelse till 5 års vaccinet och även Alvin behöver dit för vikt och längd koll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s