Permission

Publicerat: 27 november, 2012 i Läkarbesök/undersökningar, Neo, Sondmating/knapp/matträning

Efter den förra uppdateringen så blev det bakslag igen. Neo åkte på en rejäl förkylning iom att hans immunförsvar i princip varit obefintligt. Sänkan vandrade upp igen mot 100 strecket och Neo var ganska så hängig med hög feber igen. Efter ytterligare några dagar så började Levervärdena skjuta i höjden. De ska ligga under 1.0 och Neos var som högst 7.0. Så det vart tvärstopp med Alvedon som är väldigt skadligt för levern under en längre tid och Neo hade fått kontinuerligt alvedon under 1 månads tid och han skulle helst inte ha ipren heller och vi fick lite små panik iom att han fortfarande hade väldigt hög feber. Även näringsdroppet han hade rök för det kan också påverka en redan belastad lever.

Sen under en natt kom det utslag nässelutslag som kliade. Tony sa att han låg tom gnuggade fötterna mot sängen och varandra i sömnen. Läkarna kom fram till att Neo hade fått en läkemedels reaktion mot antibiotikan. Iom att han fått stora doser och under lång tid så orkade inte levern med längre så  med rådgivning från experterna i Göteborg så bestämde det för att byta antibiotika och efter de bytet så började alla värden sakta vandra åt rätt håll igen. Vart även ett ul på levern för att se om de var några blodproppar eller nån svullnad med allt såg tack och lov normalt ut och den ökande sänkan kunde också tyda på en läkemedelsreaktion.

Har även hunnit bli ytterligare en operation av en CVK. Antagligen hade Neo slängt sig i sängen och slangen fastnat så stygnen som håller fast rök och slangen åkte ut en bit och sedan morgonen efter hade den slutat fungera helt så då var de tvungna att sätta in en ny igen. Allt gick bra och det är skrämmande hur fort han återhämtar sig efter varje operation den där lilla kroppen börjar bli van sövningsmedicinen. Vi bad även att de i sammanband med sövningen att de skulle sätta en sond för att få i honom mer näring smidigt då han blivit ganska så smal.

Fredag, lördag, söndag och måndag har jag och Alvin spenderat med Neo. Tony fick för längesedan biljetter till Swedish house maffia och begav sig till Stockholm med vänner vilket han verkligen behövde. Komma ifrån sjukhusmiljön för en stund. Jag fick hjälp av hela Tonys familj vilket jag är så tacksam för. Tony kom tillbaka på Söndag kväll och vi fick hela måndagen tillsammans. Vi kunde tom sitta ner allesammans och äta lunch på patienthotellet trotts lite protester från lillprinsen. Men de var så skönt att få vara samlade.

Neo fick igår gå över på antibiotika i tablettformat. Det stora provet var hur vi skulle få i den men de delade på tabletten sen lade  Tony den i en klick med gröt och iom att Neo inte tuggar utan bara sväljer så gick det bra. Vi har varit lite oroliga för hur vi skulle få i honom den.

Idag var sänkan 3-5 kommer inte riktigt ihåg och idag fick vi ett underbart besked. Idag får Neo komma hem på permission, till på torsdag eller fredag då det ska bli ett nytt ul på njurarna och även nya blodprover. Ser allt bra ut då så kommer antagligen cvk:n att tas bort och likaså sonden. Det går inte att beskriva lyckan de går bara inte. Vi har en prins som nu mår bra inte frisk men infektionen är under kontroll.

Neo har även åkt på att få en svampinfektion i underlivet och ljumskarna av antibiotikan som han har så ont utav stackarn. Vi smörjer morgon och kväll och hoppas innerligt att det snart ska ge med sig.

♥Ikväll kommer familjen vara samlad här hemma igen♥

Annonser
kommentarer
 1. maddan79 skriver:

  Guuuud va gött med permis 😛
  Hoppas allt rullar på i rätt riktning nu så nu får vara ihop å framförallt friska.
  Det var gott att få träffa er, även om det var en liten stund. Vi kanske får till det efter jul. :-*
  Du strålar Marie, trots alla motgångar. Du är vackert som en dag, hela din familjen är då fin.
  Pussar och kramar från oss i Säffle

 2. Tyra skriver:

  Kul! 😀 Hoppas han blir frisk snart! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s