Bilanpassning!

Publicerat: 22 februari, 2013 i Hjälpmedel, Neo

I förra veckan så kom det en tjej från en bilanpassningsfirma som vi kontaktat för ett tag sedan. Vi har nu ansökt till försäkringskassan om att få hjälp ekonomiskt till att anpassa bilen och även ansökt om bilstöd.

Eftersom Neo är så stor och tung så är det tungt moment att försöka få in Neo i bilen iom att han själv inte hjälper till något. 25 kg tung kille ska försökas att lirkas in i den trånga bilöppningen. Jag orkar inte längre göra detta själv utan det är alltid Tony som får göra detta moment.

Våran nuvarande bil börjar bli till åren och på senaste tiden har det blivit fel på fel och behöver en ny och hoppas på ett bilstöd. Så vi kikar runt på olika bilar och modeller. Har tittat på toyota verso och avensis. Vi känner att vi också vill prova en ford  s max. Men de är svårt för de finns ju en helt djungel därute. Den måste ju rymma en anpassning och sen rullstol och lite annat.

Vi ska ansöka om en anpassning som innebär att passagerarsätet,stolen, ska med en knapptryckning snurra runt och ut och sedan även sänka ned sig så Neo själv kanske kan sätta sig och på så sätt bla bli mer självständig och givetvis för att underlätta för oss föräldrar. Jag hoppas så innerligt att vi kommer få igenom detta!

Tjejen från anpassningsfirman hade även tagit med sig en specialanpassad bilbarnstol. Just nu sitter Neo en i vanlig stol som man kan köpa i en affär och vi har tyckt att den funkat ok tills Neo fick prova den anpassade stolen. Det var som natt och dag på hur han satt. Mycket mer rak och inte så ihoptryckt som jag uppfattar det som att han lite bli i den vanliga stolen Mycket bättre stöd och mycket bättre anordning med knäppning osv.I den anordningen kan han inte ta sig ut ur som han gör i nuläget. Tog en bild på när han satt.Hoppas vi kan även få en sådan.

Håll nu alla tummar och tår för oss att vi kommer få detta beviljat!

Länk till barnstolen 

En bild på hur det passagerarstolen ser ut.

image

Annonser
kommentarer
  1. Helen skriver:

    Vi har en sådan stol som du beskriver som svänger ut till min bror och den har funkat jättebra för oss! 🙂 en helt ny värld öppnas när bilen inte längre blir ett problem! hoppas ni hittar en bra! /Helen

  2. Sandra skriver:

    vilken smidigf stol! Ska hålla tummarna att ni får stödet. (jag läste bilstöld först, haha 😉 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s