Utvecklingssamtal

Publicerat: 14 maj, 2013 i Förskola, Neo

Har jag skrivit att vi har världen bästa resurs? Isådana fall gör jag det igen Neo har världens bästa resurs!

Idag har vi varit på utvecklingssamtal på Neos förskola. Det värmer så djupt in i hjärtat att höra alla positiva saker om honom. Det har hänt väldigt mycket sedan han började där. Han pratar mer har fått bättre tålamod och kan koncentrera sig lite längre än tidigare. Orkar sitta med på samlingarna det har på morgonkvisten. Det bara östes bra ord om honom.

Gunilla berätta lite om saker de har när de tränar och sen tittade vi i Neos pärm där det är bilder tagna på honom och sen lite text under. Där han leker med sina kompisar. Leker på de sättet gör han inte men han är med i lek med andra barn. Det är vissa barn som tyr sig till neo och vill hjälpa honom. Det är en specifik tjej som ska kramas och Neo har varit givmild och gett puss. Det värmer så in i norden i mammahjärtat att höra sånt. Han lär dom att alla är vi olika och att alla är precis lika mycket värda.

Gunilla ska även ta med Neo till träningsskolan under förskoletid som han kommer att gå på nästa höst. Börja vänja honom vid den nya miljön vilket kommer göra så gott för Neo och att inte behöva slängas in i de med buller och brak.

Det är en sådan lättnad att ha Neos skolgång i princip klar. Det kommer bli ett år till på förskolan ist för införskoleklass och de är valet som vi föräldrar har gjort iom att allt fungerar så fantastiskt bra som det är nu. Har oroat mig mycket över detta så det känns som en stor sten har släppts från mitt bröst. För då kommer han träffa andra barn i liknande situationer, lära sig saker som han har nytta utav och där ingen mobbning finns. Nej som sagt det känns väldigt bra. Sen fick vi även veta att Neos föredetta resurs som han haft på förskolan har nu en heltids tjänst på träningskola som känner Neo lite grann vilket gör de ännu bättre.

Jag har stora förhoppningar och tror att detta kommer bli jättebra för Neo!

Annonser
kommentarer
  1. Jenny skriver:

    Härligt att höra att det så bra för Neo. Bra att vänta ett år. Det gjorde vi också med våran prematurkille f v 25. Det var ett jättebra beslut. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s