Alvin 11 månader

Publicerat: 18 juli, 2013 i Alvin

Idag blir våran lillprins 11 månader. Om en månad är det 1 årskalas och jag står bara här som ett fån och fattar verkligen ingenting. Det var ju inte längesedan jag var sjukskriver med sängläge och bara fullkomligt längtade efter den lille i magen. Det var ju inte längesedan jag vaknade upp den där morgonen och vattnet hade gått och vi åkte in till förlossningen. Det var ju inte längesedan jag krystade ut det där lilla knytet och det var kärlek vid första ögonkastet. Standard frasen för en småbarns förälder, vart tar den där förbaskade tiden vägen?

Nu händer det grejer. Som ni säkert redan vet så har vi fått ytterligare en lite rumphasare i familjen. Vi är inga krypare i denna familj uppenbarligen. Han är överallt och lite till. De senaste dagarna har han även börjat ställa sig upp själv med hjälp av någon eller något. Det är så oerhört häftigt för oss att se. För detta är ju som första gången. Vi är förstagångsföräldrar till ett friskt barn och jag tror jag börjar kom in i rollen som mamma till ett ”friskt” barn också. Det känns fortfarande lite ovant.

Han är både högt och lågt så det gäller att vara med ingen lugn stund här inte och jag älskar det. Allt ska utforskas och smakas på. Är ett riktigt matvrak och äter det mesta. Nu har det dock varit lite si och så med maten men tror de beror på nya tänder och även värmen som har varit i några dagar nu.

Bjuder på en bild från kvällsmaten igår kväll. Kladda måste man få göra och det är ju såååå kul!

P1010825

Annonser
kommentarer
 1. mikaelaelgh skriver:

  Hej!

  (Skrev en kommentar förut idag men vet inte om den kom med :))
  Jag hittade din blogg via Emma Norell. Vi har också en son som har en liten liten cp-skada. Vi har precis fått en till liten kille. Ett ”friskt” barn. Och det känns otroligt magiskt att se utvecklingen! Våran lille Alvin är 5 månader nu och det är inte förän nu man ser vad vår äldsta son aldrig kunnat göra. Roligt att läsa din blogg, att se att fler också får uppleva ett ”friskt” barn. För det är en viss skillnad 😀

  Kramar M.

 2. mikaelaelgh skriver:

  Hej! Och tack för din kommentar! 🙂
  Theos vänstra sida av kroppen är drabbad. Hans cpskada är väldigt liten. När han var 3 månader märkte vi att han inte rörde vänster armen alls. Den bara ”låg där” när han låg på golvet, han viftade aldrig med den. Men tack vare att vi märkte det så tidigt så har vi tränat och fått botox sen han var ca 1 år. Nu för tiden märks det inte jätte mycket. Hans tal och utveckling har inte påverkats alls, vilket jag är väldigt glad för. Eftersom jag har fått höra att en cpskada oftast inte kommer utan ”andra” hjärnskador. Han kan ju inte röra sig som andra barn och han haltar lite när han går, kan inte klättra och inte hålla i sig med vänster arm. Men vi tränar hela tiden och just nu håller vi på att träna på att cykla 😀 men det är som du skriver, det är en slags sorg att se allt han inte kunnat göra. Och jg tycker det är jätte jobbigt när han vill göra saker andra barn gör och så slår han sig pga hans motorik. (När han ramlar kan han inte ta emot sig alls utan faller som en fura bl.a.) har Neo fått botox nångång?

  Kram 🙂

 3. Sofie skriver:

  Grattis sötnos!

 4. Angelica skriver:

  Tiden rusar verkligen! Vackra barn ni har!
  Mina 2 har också varit stjärthasare. Krypning är överreklamerat!

 5. mikaelaelgh skriver:

  Ja skenorna har verkligen haft effekt på Theo också. Hur ofta åker ni till rehab? Eller kommer dom hem till er? Vi har sommaruppehåll och så men i vanliga fall kommer dom till Theos dagis eller så åker vi dit ca 1 gång i månaden. Theo har provat ”fyterapi” i några veckor nu. Då har han en handske på den ”friska” handen och får vara leka med ”problemhanden”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s