Protester om LSS-boendet

Publicerat: 5 augusti, 2013 i Artiklar/ Länkar

Jag antar att det är många utav er som har läst artikeln om LSS-boendet som har blivit så omdiskuterat. När jag förste läste så trodde jag först att det var ett skämt men efter en stund när jag insåg att så inte var fallet så fick jag så fruktansvärt ont i magen. Vi lever på 200-talet och är människor fortfarande så fulla med fördomar och så inskränkta? Det är ju inte konstigt att barn blir fulla med fördommar när de har föräldrar som beter sig som idioter rent ut sagt. Vad hände med att alla är vi olika men lika värda? Känns som det försvann någonstans!

Neo har ju inte just dessa diagnoser som boendet är anpassat för men dessa ord är ju rent teoretiskt riktade till honom också.  Att han skulle vara en fara? Jag vet nog ingen som är så snäll som Neo. Han älskar att hälsa på människor när han är ute och fyrar av världens leenden. Han skulle inte kröka ett hår på någons huvud. Han älskar människor och skulle aldrig någonsin göra nått emot dem. Att hans skulle vara en fara? vilket jävla skitsnack. Fördomar och okunskap gör folk rädda men det är ingen ursäkt till att bete sig som dessa som lämnat i protesterna gjort. Jag kan nog sitta och tugga på i evigheter. Jag vet helt ärligt inte om jag ska skratta eller gråta…

Jag kopierade några av de protester som kommit in för LSS-boendet. Läs igen dem!

Utdrag ur protestbreven:

”Dessa mentalt nedsatta personer är inte en trygg omgivning för varken oss eller våra barn och grannar. Det finns flera fall i vårt kära avlånga land där sådana individer har handlat efter sin mentala nedsättning vilket har lett till att oskyldiga människor har skadats eller mördats”.

 

”Hur skulle dessa psykiskt nedsatta personer reagera om de träffade oss okända människor på gatan?”

 

”Vi ber er att med hjärtat tänka efter riktigt noga innan ni godkänner ett LSS-boende i ett så fint villaområde med dagis och äldreboende i närheten.”

 

”Om detta går igenom och ni väljer att bygga detta LSS-boende precis intill vår tomt, så har vi absolut planer på att sälja och rör oss vidare mot ett riktigt villaområde.”

 

”Vi har jobbat och slitit hårt i hela våra liv för att till slut kunna uppfylla våra drömmar om att kunna äga ett boende i ett fridfullt område…

…där våra barn kan gå på dagis och skola och växa upp i en fridfull och trygg miljö utan kontraster som förvirrar områdets och barnens framtid.”

 

”Vi kommer inte att våga ha våra barn lekande utomhus om inte vi är med dem, för vi vågar inte att riskera att någon av dessa (stackars) mentalt störda ungdomar (som behöver all hjälp som dem kan få, detta kan dem få däremot någon annanstans) skulle göra något som dem inte kan styra över så som att gud förbjude kidnappa, våldföra sig på barn i området vilket har hänt och händer fortfarande olyckligtvis.”

 

”Jag vill inte ha detta i vårt område pga att det skapar osäkerhet för mina barn när mentalt störda ungdomar/vuxna lever sida vid sida med barnen. Det finns flera fall runtom i Sverige där dessa mentalt nedsatta personerna som har lyckats ta sig ut från boendet utan någon tillsyn och träffat på någon människa ute som sedan har lett till överfall/dödsfall!”

 

”Ett LSS boende är nästintill en anstalt/rehabilteringshem för mentalt nedsatta som behöver vård och tillsyn dygnet runt som bör placeras med ett säkert avstånd från villaområde.”

 

”Jag och min fru har satsat våran livsinvestering för ett tryggt och säkert område att uppfostra våra barn i.

Det här har kommit som en riktig kalldusch för oss.

Det känns lite som att Ni inte vill ha kvar barnfamiljer i glasberga, för att om detta går igenom kommer vi utan tvekan att flytta från området.”

Annonser
kommentarer
 1. Malin skriver:

  Jag är också så arg mot detta. De säger ju rakt ut att våra barn har i framtiden ingen plats i det öppna samhället.
  Men så jävla fel dom har. Ingen ska få putta bort våra barn och alla andra med funktiosnedsättningar från samhället.
  Det allra hemskaste är nog att det bara är ren okunskap… Och då blir jag mest ledsen och matt….

 2. Jag blev sjukt illa berörd av de där artiklarna. En praktikdag på ett LSS boende för alla inskränkta puckon kanske vore på sin plats!

 3. Monica skriver:

  Okunniga människor som uttalar sig skulle jag tro! Tyvärr får de väl med sig någon…..Men man får väl tycka synd om dom,de vet inte vad de missar genom sina rädslor!

 4. Angelica skriver:

  Skäms över dessa människor…

 5. Fy vad ledsen man blir av att läsa detta =(
  ”det finns flera fall i sverige” – hur tänker de där? Det finns nog fler fall där ”friska” människor begår våldsbrott skulle jag gissa!
  Nej, de skulle tvingas tillbringa några dagar på ett LSS boende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s