Sjukhusbesök hit och dit

Publicerat: 21 november, 2013 i Alvin, Epilepsi, Läkarbesök/undersökningar, Neo

Nu har bloggen blivit lidande över min brist på tid i vanlig ordning.

Vi har avklarat läkarbesöket för Alvin på sjukhustet här i stan. Det var väl ingen oväntat besked vi fick men de är klart att det är oerhört jobbigt att få bekräftat sina farhågor trotts att man innerst inne hoppas att man har fel. Alvin har mer muskeltonus i vänster hand/arm och använder den inte som han ska. Så de skulle skickas en remiss till barnneurolog i karlstad. Sen började han tala om att de kanske vill göra en magnetröntgen för att kika hur det ser ut i huvudet på honom. Då tänkte jag direkt ordet sövning vilket  i sådana fall bli aktuellt. Klumpen i magen kom. Jag hatar sövningar. Tycker det är oerhört jobbigt. Neo vet vi ändå att han fixar det men Alvin har aldrig blivit sövd tidigare så man har ingen aning om hur han och hans kropp kommer reagera. Nu är det inget som är 100 % att det blir en röntgen men han förvarnade mig. Remissen kom veckan efter och såg att Det är Neos neurolog som vi ska till. Lite livets ironi kan jag tycka. 2 bröder med hela olika start ut i livet kanske har samma skada och samma läkare. Hur många % risk är det för att det ska ske?

Neos EEGsvar kom tillbaka och det visade helt normalt. Jag var väldigt förvånad men samtidigt väldigt glad. Nu är det på tal att vi ska prova att trappa ner hans epmedicin men det är inget som är säkert än. Det känns både häftigt och på samma gång oerhört otäckt iom att de anfall Neo fick var ganska stora. Läkaren ska ringa tillbaka för att meddela hur vi ska vidare.

Den årliga höftröntgen är avklarat efter många tårar men de gick helt ok ändå. Nytt leverprov ska tas för att se hur de något förhöjda värdena ligger eller om det kanske har sjunkit hoppas hoppas hoppas. Då måste man ta den fighten med Neo. Den är oerhört tuff och jobbig.

Hembesök av logoped igår. Kändes bra faktiskt. Fick hjälp,råd och tips på olika saker+ att vi kanske ska få en schematavla eller hur man ska kalla det. Det blir bra. Logopeden skulle även till Neos förskola imorgon för att ha möte med Neos resurs Gunilla.

Väntar ny tid till dietist och handkirurg och nästa vecka ska vi lägga upp en ny habplan.

Det är så jäkla mycket nu. Lite för mycket. Det känns som jag inte hänger med i svängarna men någon gång måste de ju lugna ner sig. Mitt i allt kaos så skrider badrumsrenoveringen framåt och vi börjar se ett slut på det hela. Ska bli så skönt när allt är klart. Tror det kommer bli riktigt bra.

Såg att väldigt många inlägg handlar om läkarbesök och jobbiga saker men jag lovar att det kommer komma annat. Det är bara de att det är så här våra veckor har sett ut. Som sagt de märks att det är höst/vinter…

Annonser
kommentarer
  1. Malin skriver:

    En stor kram till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s