Alvin 3 år!

Publicerat: 26 augusti, 2015 i Alvin

Den 18/8 fyllde denna fantastiska lilla människa hela 3 år! Och jag måste väl skriva de där standardorden som vi föräldrar använder oss så flitigt utav, vad tiden går fort! Det känns som igår som man låg på förlossningen och var sådär obeskrivbart lycklig över att denna pojk hade mött världens ljus. När jag tittade på denna lilla människa och minns att jag hade så svårt att ta in att denna vackra pojk kommit till just oss.

Det kom som en chock efter förlossningen att du haft det väldigt tufft i magen. Efter några månader så vaknade den där mammainstinkten till liv. Den petade lite försiktigt på mitt hjärta för att få min uppmärksamhet över att något inte riktigt var som det skulle. Jag såg och kände att Alvins vänstra kroppshalva var stelare och tänkte då direkt på hans tuffa tid i magen och ordet cpskada pluppade upp per automatik. Vad jag inte visste då var att jag redan då själv ställt rätt diagnos. De flesta jag berättade det för viftade bort det. Sa att jag inbillade mig och att jag leta fel iom allt vi gått igenom med Neo. Fast det var ju allt som vi gått igenom med Neo som gjorde mig uppmärksam väldigt tidigt. Jag skulle vilja säga liverfarenhet. Jag gav mig inte. För som jag skrivit tidigare så har den där mammainstinkten och jag blivit väldigt goda vänner. Jag litar på den och den visade sig ha rätt även denna gång.

Alvins svar på hjärnröntgen kom som ett knytnävsslag i magen. Skadan är stor, större än vad man trott. Med tanke på hjärnskadans omfattning så är han så oerhört ”fin” i brist på andra ord. Framtiden får utvisa hur allt kommer bli men det är oerhört frustrerande av att vara så maktlös. Men det är så det får bli. Vi ska göra allt i vår makt att han ska få det bästa liv. Det liv som han är värd!

Det har varit oändlig lycka och samtidigt sorg över att livet tog den riktning som inte riktigt vad tänkt. Men å andra sidan när brukar livet gå spikrakt? Det går upp och det går ner, krokigt.

Nu kommer det där ordet tacksam igen. Jag är en ganska så flitig användare av just de ordet. Jag har så mycket här i livet att vara så innerligt tacksam för. Trotts den ogästvänliga miljön inne i mammas mage orkade du klänga dig kvar till livet. Du orkade hela vägen. Precis som din bror så är du en kämpe utan dess like.

Jag tittar tillbaka på förlossningsbilderna ibland och det är både magi och rädsla inbakat tillsammans. Alvin var kritvit när han föddes. Han skrek på en gång när han kom ut men trotts det så var han kritvit. Han blev aldrig så där röd och rosig om kinderna som man ska bli. Han kunde inte syresätta sig pga anemin han lidit av så länge. En nyfödd ska ligga närmare 200 i hb när de föds, Alvin hade 52. Det var ett litet under att han faktiskt orkade med förlossningen så bra som han faktiskt gjorde och att han orkade skrika när han kom ut. Mammas lilla kämpe. Det skär som tusen små glasbitar i hjärtat över att han kämpat för sitt liv i magen under längre tid utan våran vetskap. Fantastiska underbara pojke!

Det är en ren fröjd att få se dig växa upp. Att se dig upptäcka världen och utvecklas till den vackra lilla själ som du är. Omtänksam,godhjärtat, full i bus, relationen till din bror som du lär så oerhört mycket, nyfikenheten som lyser i dina stora blåa ögon, mod,vilja,envisheten. Jag skulle nog kunna hålla på i en livtid med att försöka skriva ner alla fantastiska ord om dig mitt hjärta.

Stort grattis min vackra pojke på födelsedagen!

♥Tänk att jag har äran att få dela livet med superhjältar!♥

P1050101

Annonser
kommentarer
  1. Frans skriver:

    Heej Marie !!!
    Blir tårögd av din berättelse. Du har fantastiska fina och vackra barn. Neo och Alvin kommer få det jätte bra och härlig uppväxt. Dom har mycket stark och bra grund att stå på genom dig Marie och din man. Ja, tiden och åren går fort. Ibland vill man dra i nödbromsen för att stoppa tiden, Jag hoppas att du Marie och familjen kommer att få vara lyckliga och friska i alla år fram över! Det är så kul att följa era liv på fb! Jag önskar er allt gött och bra i livet ❤ ! Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s